USA vs Norge, hvordan er det egentlig å være tilbake?

Det begynner faktisk å bli en stund siden jeg kom tilbake til Norge, og jeg merker tydelig store forskjeller i kulturene som jeg ikke tenkte så mye på før. 

For det første så tenkte jeg ikke så mye på hva man hadde på seg på skolen før jeg dro til USA. Skolen min hadde jo dress code, og uansett hvor ille det høres ut, så var det faktisk greit! Det er ikke så utrolig mye man ikke får lov til å ha på seg, og man blir fort vant til hva som er akseptabelt og ikke. Og også hva man kan klare å komme unna med, og eventuelt hvordan man skal gjøre det. Bla. hvis man er i kantinen, så er det større sjanse for å bli catcha, enn om man holder seg unna kantinen. Etter at jeg kom tilbake til Norge stusset jeg faktisk litt på hva folk hadde på seg, ikke det at det egentlig var ekstremt. Bla. det med å vise BH gjennom klærne, innså plutselig at jeg hadde blitt VELDIG vant til dress-coden, og synes på en måte det var rart at noen gikk kledd sånn!

Det er andre er respekt. Sør-Statene er kjent for respekt: "yes ma'am", "yes sir" og det normale Mr., Mrs., og Ms. Tilbake i Norge opplever jeg at elevene har lite respekt for voksne, og autoritære personer generelt. Jeg synes nesten det var sjokkerende at man kommer ramlende inn døra 5-10-15 min etter at timen har startet, og så prøver å være frekk mot læreren. 

Når det kommer til karakterer, så synes jeg det var lettere å få bra karakterer i USA. MEN, man må jobbe for det! Det å si at man bare får bra karakterer der borte er feil. Altså, det kommer jo helt ann på hvordan fag man velger. Jeg hadde jo noen av de vanskeligste fagene skolen min hadde å tilby. Men, den største forskjellen er vel at i USA, dersom du viser innsats og faktisk gjør noe for å få en bedre karakter, så er det mulig. Slik er det IKKE i Norge. Jeg føler at særlig i kjemi, så har det ikke noe å si hvor mye jeg jobber, karakteren forblir den samme uansett! Ganske frustrerende egentlig. 

Det er vel de største forskjellene jeg kom på nå i farten, hvertfall relatert til skole! :) 

Tilfeldig bilde fra mobilen! Haha historie notater fra i fjor :)

So true <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ida

Ida

18, Asker

Hei! Jeg er en 18 år gammel jente, og høsten 2011 dro jeg til North Carolina som utvekslingsstudent! :) Jeg reiste med organisasjonen(e) Explorius/ASSE! Nå er jeg tilbake i Norge, og går siste året på VGS!

Kategorier

Arkiv

hits